Lottie egész évben fogyasztható vigasztaló vaníliás kiflijének receptje




A vajat gyúrjuk össze a cukorral, amíg egyenletes masszát nem kapunk. A vaníliarudat hosszában vágjuk fel, kaparjuk ki belőle a vaníliavelőt, és adjuk hozzá a vajhoz. Szitáljuk bele a lisztet a masszába, adjuk hozzá a mandulát, és gyúrjuk össze a vajjal (kézzel a legegyszerűbb). A tésztából formáljunk egy nagy golyót, és csomagoljuk bele alufóliába. Egy óra hosszat pihentessük a hűtőben. (Csak vészhelyzet esetén folytassuk rögtön a feldolgozását.) Azután gyúrjuk hurkává a tésztát, és vágjuk fel körülbelül két centiméter széles darabokra. Formázzuk ezeket a kis darabokat kiflivé, és helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Eközben melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, majd süssük a kifliket a középső rácson 10 percen át világosbarnára. A porcukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, és szórjuk meg vele a forró kifliket. Várjuk meg, míg a sütemény teljesen kihűl, és csak azután vegyük ki a tepsiből, mert nagyon törékeny.

Azután gyorsan etessük meg mindenkivel, akinek vigasztalásra van szüksége, és mondjunk hozzá kedves szavakat, mint pl. Minden rendben lesz és Mi legalább itt vagyunk egymásnak!
(A kifliket berakhatjuk dobozba is, akkor ropogósak maradnak, és még hetekig képesek vigasztalni.)


Kellemes időtöltést!
😊

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések